sâmbătă, 13 iunie 2009

Piece of me




"A ascunde ≠ a arăta, a destăinui, a etala, a evidenţia, a manifesta, a mărturisi."

Am realizat ca este mai simplu sa ascunzi ceva decat sa-i spui acelei persoane adevarul. Este mult mai simplu sa-i ascunzi unei persoane adevarul si sa te comporti ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, iar acea persoana sa se gandeasca ca: Ma, chiar nu e nimic cu el/ea. Totul pare in regula cand te trezesti ca persoana caruia ii ascunzi ceva nu te banuieste de nimic, nu-ti reproseaza nimic, pur si simplu nu stie. Cel mai grav este cand cel/cea inselat/a afla adevarul de la cine nu trebuie (prieteni, iubiti, necunoscuti, etc.). Atunci se ingroasa gluma. Nu mai ai cum sa minti. Cel/Cea inselat/a nu mai are incredere in tine, nu te va mai baga in seama sau, mai rau, te va ignora complet. Ajungi sa crezi (sau nu) ca ai facut prostia vietii tale. Neah. "Nu-ti merge cu una cu doua cu mine" ii spune tipa.

A: Am realizat ca sunt cel mai prost om dupa aceasta planeta cand ti-am ascuns adevarul. Trebuia sa-ti fi spus. Ar fi fost mult mai usor pentru amandoi.
B: Crezi? Uite ce, pe mine nu ma intereseaza cat de rau iti pare tie. Eu stiu doar ca am tinut la tine si tu te-ai cacat in sentimentele mele.
A: Stiu. Am fost un dobitoc.
B: Ai fost sau esti?
A: Am fost?
B: Raspuns incorect.
A: Deci nu exista cale de intoarcere?
B: Nici macar una singura. Nimic.
A: Deci s-au evaporat sentimentele?
B: `ai nu mai spune. Pe bune? Normal ca s-au dus. Nu pot sta langa un mincinos ca tine.
A: Nici eu langa o superficiala ca tine.
B: Superficiala? Eu? Crezi ce vrei! Nu ma mai tentezi.
A: Nici tu pe mine.
Si asa cei doi apucara pe calea lor. Nici ca se mai intalnira de-atunci. Nu-si mai vorbisera. Nu se mai sunasera. Se uitasera complet.
Sa ascunzi adevarul pare foarte simplu la prima vedere, dar nu multi stiu sa faca asta. Spre exemplu, tipul din poveste. Ramane stupefiat de tot ce-i spune tipa. Incearca sa faca ceva pentru a mai ramane totusi prietena cu ea, insa, nicio sansa.
P.S.: Personajele din sceneta creata de mine sunt fictive, pana si cearta este fictiva.
P.P.S.: Stiu ca suna banal, dar nu este obligatorie lectura, nu? (copyright Dana)

4 comentarii:

  1. Sper sa fie fictiva chestia. Daca nu este, ala de ti-a facut tie asa ceva merita un mare sut in QUAE, cum nu a vazut Parisul. In plus, daca nu e fictiva, dar tu sustii contrariul, intri la categoria celor care merita acel sut in QUAE, dar, cum tu nu ai, o sa ma gandesc la alte torturi pentru tine. Si nu te gandi la torturi cu ciocolata, ci la torturi in stilul Inchizitiei Spaniole, de care stii foarte bine ca sunt in stare. A. Citeaste blogu', ca am mai scris:P:*

    RăspundețiȘtergere
  2. bwaaai
    deci meriti un sut sau nu?:))
    eu zic ca da, il meritai tu:))
    de muuuuuult^^

    RăspundețiȘtergere
  3. Heh, asa-i .. E mult mai usor de ascuns adevarul, sau de mintit, dar azi e mai practicabil, din pacate .

    RăspundețiȘtergere
  4. textul are legatura cu mine, nu ? (nu te gasesc pe mess.)

    RăspundețiȘtergere